Ur hundens perspektiv

Att tänka på innan du skaffar en människa

Människor finns i många olika förpackningar och aktivitesnivåer. Det gäller att du hittar en individ som passar perfekt för dig och som kan formas till precis det du vill ha. För att uppnå det ultimata resultatet gäller det att börja redan från första dagen tillsammans att jobba med din människa.

1. Aktivering den första tiden
Människor älskar att röra på sig. Det märker man tydligt den första tiden för människan vill tillbringa mycket tid utomhus på gräsmattan. Människor tycker uppenbarligen om att upptäcka världen och måste få göra det. Människor är duktiga på att tala om att de vill gå ut. Belöna detta med glädje. Tänk även på att människor tycker om att gå ut nattetid.
 
2. Mentala övningar
Människor tycker om och behöver få använda hjärnan. Därför är det bra att gömma morgontoffor, telefoner, nycklar och liknande. Tänk på att det är föremål som bär mycket utav människans doft så de lättare kan hitta grejerna.

3. Aktivering under unghundstiden
Ni har nu känt varandra en tid och människan är nu beredd att röra mer på sig. Det gäller nu att öka aktiveringen betydligt mer. Det räcker inte längre med att enbart gömma människans saker, utan nu gäller det att ta det ett steg längre, för männskor tycker om att aktiveras. Passa på att plocka isär tangenbord eller andra saker med många delar. Människor älskar att få använda huvudet och sätta ihop allt igen.

4. Alla vill sova gott
Vi vet ju alla att en god nattssömn är viktigt för att man ska orka med att aktivera och umgås med sin människa hela dagen. Därför är det viktigt att människan sover skönt. Alla vet vi ju att det bästa att sova på är en hel hög med ihopsamlade saker. Ge din människa en skön bädd genom att göra dess befintliga säng lite knölig. En madrass ordnas lätt genom att man drar ut innehållet. Det gör även bädden mer mobil och skönare att sova på.  

Lycka till
/Phoenix


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0