Tågresa till Sölvesborg

 
 
Igår fick Mace åka tåg för första gången och resan bar till Sölvesborg där vi mötte upp Sarah och Vilse. Hubbe och Hades gjorde oss sällskap på resan och det blev en heldag i Sölvesborg med en lång vandring på stigar runt Ryssberget. Tågresan gick bättre än väntat och Mace klarade det utan att vara alltför ängslig. Nu när han fått åka och haft extra stöd med sig blir det till att åka fler gånger under sommaren. En längre vandring med grillning är redan inplanerad längre fram.

I skogen på Ryssberget for Phoenix runt som en buse och härjade likt en tok. Men efter närmare åtta timmar hemmifrån somnade lill-grisen gott. Resan var välbehövd och det var skönt att lämna hemmiljön lite och få se något annat. Mace har tagit det lugnt hela dagen och gått på sparlåga. Om han fått välja skulle han legat och sovit på gräsmattan hela dagen.
 
 

Brottsplats: Vardagsrummet

Scenen var uppenbar. Brottsplatsen ett vardagsrum som taget ur en större jordbävning där allt var uppställt med både möbler huller om buller samt massvis med kartonger, hundleksaker och mat. Nu gällde det för Phoenix att snabbt hitta de borttappade föremålen, en bit läder och en bit filt. Han for som en virvelvind under och över möbler, ignorerade både mat och leksaker. Slutligen fann han sitt mål och kunde bärga bevisen tillbaka. The winner takes it all och får en mjukisanka som belöning.

Mace, ja denna tonåring som snarare ska tugga på allt. Varför ska man lämna tillbaka en skatt när man kan behålla den alldeles för sig själv? Här får man allt gå tillbaka till grunderna...

Sommar, sommar

Hundarna har nu sommarlov. Eller snarare det innebär att de får en annan form av aktivering. Dagar med alltför höga temperaturer resulterar istället i bad och lek. Sommarlov blir det inte för mig som den förste juni påbörjade min yrkesutbildning. Som en vän sa "du kommer bli utbränd innan du ens börjar jobba". Dock känns det skönt att lägga Komvux bakom sig. Gymnasiet är nu klart, dock finns det utrymme för att tenta upp några gamla betyg. Vilket skulle behövas. När jag räknade samman de betyg jag har slutade meritvärdet på 17,7 något jag först tyckte var ett bra värde, tills jag började kolla runt vad som räknas som bra värden. Snabbt sjönk glädjen och ersattes istället med en hård klump i magen. Vilket nu innebär att jag verkligen måste höja betygsvärdet i två gamla kurser från 20p till minst 30p och därmed nå upptill 18,1 som slutpoäng. Glädjen över betygsresultaten från Komvux varade inte länge och det känns nu verkligen hur de gamla betygen ställer till det.

Dock är det inget att hänga läpp för nu, utan det får bli ett projekt till hösten. För under sommaren är det utbildning, hundar och lägenheten som gäller. Jag ska ta mig i kragen och se till att komma igång med lydnadsträningen snart igen och även hundarnas spårträning.

Socialträning och lek

Socialträning är något som Phoenix fått lite lite av under året här eftersom det inte finns någon vidare större variation på hundar i bekantskapskretsen och på klubben blir det aldrig någon socialisering. För att låta lilleman få träna lite på det sociala samspelet med andra hundar följde vi med en vän hem till dennes bekante som har en stor inhägnad trädgård, vilket är betydligt säkrare än gräsmattan här hemma. Speciellt nu när kaninungarna är i farten. Det lektes och busades, men blev inte så mycket spring som väntat. Istället bekantade grabbarna sig med varandra och även om det blev lite gruffande mellan de båda tvååringarna så gick allt bra, samt uppätna av ala mygg.
 
Sista inlämnngsdagen idag för de kompletterande uppgifterna, ska bli väldigt skönt att lämna det bakom sig. Även om de sista timmarna kommer bli väldigt stressigt. I övrigt börjar jag nu se fram emot sommaren. Lyckligtvis har värmen inte kommit igång och med lite tur kan vi köra en runda tidigt imorgon. Det märks tydligt på Mace att han vill dra och få fortsätta arbeta, trotts att temperaturerna under dagtid inte tillåter det. I övrigt blir det en kort yrkesutbildning och renovering för min del. LÄngtar verkligen tills lägenheten är klar så den kan säljas. Längtan bort härifrån växer sig allt större. det är hög tid att komma iväg och få uppleva en helt ny plats med nya människor och möjligheter.
RSS 2.0