Miljöträning på Janneberg

Idag passade vi på att dra oss lite extra i sängen. Kändes oerhört skönt att vila ut och få sova med gott samvete. Fick tillbaka min inlämningsuppgift och med den ett klart godkänt omdöme. Käns oerhört skönt att kursen endast bara har en muntlig redovisning kvar. Härligt att se ljuset i tunneln nu efter allt hårt slit.
 
Denna lediga dag passade vi på att promenera till Janneberg för lite miljöträning bland hästarna. Känns så oerhört skönt med två hundar som inte försöker kasta sig efter hästarna eller försöker få igång dem till att springa. Lille Phoenix var först lite misstänksam mot de fyrbenta jättarna, men det gick fort över. Nu ligger båda pojkarna och sover gott och resten utav kvällen kommer vi spendera i lugn och ro. När man kastar en blick mot hundarna som sover så gott, då känner jag en stor glädje över att ha dessa små solstrålar i mitt liv.
 
Phoenix spanar på den underliga varelsen

Med sikte på hösten

Ännu en varm sommardag går sakta men säkert mot sitt slut. Ända sen skolstarten i januari har helgerna varit fullbokade. Men nästa vecka avslutas den ena kursen och sen ligger sommarstudierna framför mig. Det ska bli oerhört skönt att bli klar med den ena kursen och sen bara studera på distans under sommaren. Dock kan den ena kursen bli oerhört tidskrävande. Men det är lika bra att ta sig i kragen och sätta full fart. Längtar till senhösten då psykologikursen startar igen.
 
Men nu gäller det att satsa på att leva här och nu. Tidigare under morgonens promenad vid femtiden kände jag en sådan lust att vandra en längre sträcka, sova ute i vindskydd och grilla med hundarna. Det hade varit helt underbart att få komma ifrån Karlshamnslivet ett par dagar. Bara få komma bort och vara. Helst av allt hade jag åkt upp och tillbringat sommaren hos vänner i landets nordligare delar. Men jag gör säkrast i att hålla mig här nere. Skulle jag fara iväg med hundarna nu finns det en stor risk att jag aldrig vill komma tillbaka och jag måste renovera och sälja lägenheten innan jag lämnar Blekinge. Men, man kan alltid låta fantasierna fara iväg. Nästa sommar hoppas jag kunna vandra i fjällen med mina fantastiska fyrfotade killar.
 
Imorgon hoppas jag att det svalnar av lite. Hundarna har mestadels bara legat och vilat inomhus idag. Men om nu temepraturen sjunker lite till under kvällen kanske vi tar lite klickerträning. I annat fall går vi en runda med Hubbe och Hades. När man tänker på den framtida flytten är det just detta härliga radarparet jag kommer sakna som mest.

Sommar, sommar

Sommaren är nu kommen och med den värme och höga luftfuktighet som får en att vilja emigrera till nordpolen. Både jag och hundarna väljer att ta siesta när det är som varmast. Blir så fruktansvärt trött i denna värmen. De varma nätterna när man ligger som en halvdöd sill längtar vi alla tre till vintern. Det vore fantastiskt kul om vår sista vinter här nere i Karlshamn kunde ge mycket snö. Lika mycket som vintern för två år sen, då jag och Luna var ute och pulsade i  snön varenda natt.

Har börjat fundera och se över sommarens träningsplaner för hundarna. Planen är att Mace's fjanterier när han drar tillsammans med en annan hund ska vara borta. Så han och Phoenix ska kunna jobba ihop när lille-mannen ska köras in. Har stora förhoppningar om den lille busen. Han har nog stor potential som arbetshund.
Målen för sommarens träning är att jobba mer med lydnad, spår, kommando samt få bort Mace's felbeteende när han drar i par. För lille Phoenix står det kontakt och inkallning på schemat. Just nu inväntar vi en dag med lite svalare väder så vi kan gå ut och träna på gräsmattan igen. Har funderat på att ta oss ut till träningsplanen och vara där. Dock tror jag inte staketet lagats. Vågar absolut inte släppa Phoenix om inte staketet är helt intakt.
 
You complete me!

Studier och renovering

Idag tog jag ytterligare ett steg mot framtiden. Juridikstudierna tog sin början och nu väntar en sommar av tuffa studier. Inte nog med det rullar utbildningen som volontär hos polisen på för fullt. Nästa vecka är det sista utbildningstillfället.

Dessutom håller jag på att tömma lägenheten på möbler. Nu när väggarna kommer fram sprudlar idéerna och jag har stora planer inför den kommande renoveringen inför försäljningen. Dock finns det en risk att jag kommer gilla det så mycket att jag nästan inte vill sälja. Men allt går att göra om, på en ny plats med nya möjligheter. Ser framemot vad som komma ska och drömmer om livet i norr.

Häromkvällen fick Mace en ordentlig dragrunda och han skötte sig utmärkt. Hoppas att det snart blir lite svalare i gen så vi kan rulla ut kicken igen. Lille Phoenix växer så det knakar. Han är verkligen en fantastisk liten kille. Har bestämt mig för att till hösten så ska lillen få gå på en utställning, inoff iof men kan bli kul ändå.

Lille Phoenix
 
Bröderna bus
 
Kvällspyssel

Kvällsträning

Fick en snabb och härlig dragtur i skogen nu innan det mörknade. Det var ett tag sen Mace drog och han var verkligen på hugget. Skötte sig förvånansvärt bra och tog sig igenom sträckan. Blev bara en kort runda eftersom värmen och fuktigheten inte alls är bra nu. Men Mace behövde jobba och man märkte på killen hur mycket han saknat det. Tyvärr står sommaren för dörren nu och under förra veckan har det regnat nästan varenda dag. Ösregn som följs av strålande sol är inget som gör det enklare för hundarna. För varje dag som går längtar jag mer och mer norrut.

Vad gäller lille valpen har jag tänkt om lite, iaf rörande hans namn. Allteftersom jag lärt känna honom mer och hans personlighet växer ser både jag och vänner stora likheter med Luna när hon var liten. Vilket senare gav det perfekta namnet till lillen. Han kommer få kallas Phoenix. Det blir enkelt att ändra namn eftersom han ännu inte lyssnar på det förra. Men nu när vi lärt känna varandra mer känner jag verkligen att namnet Phoenix passar honom.

Nytt blad

Denna helgen har vi inte haft speciellt mycket hundaktiviteter här. Har mestadels blivit lite promenader och mycket tid ute på gräsmattan. Dagarna har varit väldigt varma vilket medfört att vi tagit det lugnt på hundfronten. Men jag har inte legat på latsidan. Jag har packat ihop och gått igenom ägodelar som nu lagts ut till försäljning. Vill få undan så mycket som möjligt.

Känns dock lite konstigt att vandra runt i lägenheten nu när det nästan ekar här. Vardagsrummet har inte känts så tomt sen jag flyttade in. Har lite svårt att föreställa mig att jag nu bott här i närmare 4,5 år. Det har varit en tid av mycket upp- och nedgångar. Men de åren har lärt mig oerhört mycket.

Men nu är det dags för att städa ut och börja ett nytt liv. Jag ser ljust på framtiden och vill verkligen satsa allt nu. Framtiden, jag välkomnar dig. Trotts att det känns lite konstigt att packa ihop alla sina tillhörigheter i lådor och sälja möbler.

Lunch i det gröna

Idag har en härlig brist svept in över staden och flocken tillbringade lunchen utomhus på gräsmattan. Både Mace och Fenris fick söka efter sin mat i det halvhöga gräset. Efter det blev det lite kort inkallningsträning med Mace. Träningen gick betydligt bättre idag och han klarade ingången fint. Lite slarvig i sin placering. Men vi jobbar oss sakteligen tillbaka. Livet är inte lätt som ettåring. Som avslutning fick Mace ligga och slappa i det härliga gräset och njuta i skuggan av kastanjeträden.

Lille Fenris är ännu så intresserad av allt annat att jag får börja med kontaktövningar inomhus. Han har blivit betydligt mörkare de senaste dagarna. Nästan var dag kan man se hur färgen i hans päls förrändras. Lillen kommer nog bli oerhört snygg när han växt till sig. Han sköter sig väldigt bra om nätterna och sover nu utan akuta kissrundor nattetid.
 
 
 
Stiligaste Prinsen


Lille bus-Fenris på språng
 
 
Älskar att bara sitta och spana
 
RSS 2.0