Heta dagar och svala nätter

Det märks verkligen att försommaren är kommen. Tjugo grader varmt, strålande solsken och Karlshamnsborna går redan i shorts och linne. Själv önskar jag mig bort, ser bilder och filmer andra draghundsförrare lägger upp. Uppe i norr har de fortfarande snö och vårvinter nu. Hoppas snart få uppleva en fantastisk vinter med massa snö och hundkörning.
 
Eftersom att temperaturen under natten kryper ned under fem grader kan vi passa på att ta en kort vända ibland. Innan sommarvärmen och fukten sätter i ordentligt. Mace har ett enormt behov att få springa och vi har tyvärr ingen rasthage i närheten. Och med kaninungar häromkring vågar jag absolut inte låta honom vara lös på gräsmattan nu. Några kortare dragrundor hinner vi förhoppningsvis med innan sommaren verkligen är här. Hoppas dock att Mace's nya dragsele från Xatsus.se hinner komma.

Lillens namn är nu bestämt och han ska få heta Fenris. Eftersom han nu verkar ha landat vad gäller omgivningen häromkring och vi fått en någotsånär rutin på vardagen, kommer jag lite smått att börja med klickerträning. Och det första som står på schemat är hans namn och inkallning.

Välkommen lille valp

De senaste dagarna har varit hektiska här i vår lilla huskylya. Onsdagen den 23 april anlände en liten viltfärgad hanvalp som verkligen har funnit sin plats hos oss. Lillen är väldigt skötsam och vår vargdag rullar på i rasande fart. Från att ha kunnat köra under vårsäsongen har nu våra dagar inslag av valppromenader och en massa lek och vila ute på den stora gräsattan.
 
Lillen, som ännu inte har något namn, är en skötsam och väldigt lugn trettonveckors valp. Mace gillar honom skarpt, nästan lite väl mycket. Emellanåt får man ta bort den burduse unghunden så lillen får sin välbehövliga vila. Jag hade stora förhoppningar om att Mace's ätande och hans välmående skulle bli bättre med lill-valpens ankomst. Jag hade väldigt rätt. Mace äter mycket bättre, dock helst torkat kött eller torrfoder. Men det är en klar förbättring från hans tidigare matvägran.
 
Efter några dagar med lill-valpen ser jag oerhört många likheter med honom och älskade Luna. Lillen är lika envis och självständig. Det har visat sig att han är en ritkig liten rymmare som gärna söker sig iväg på egna, vilda äventyr. Jag ser stor potential hos lillmannen och han har säkert en bra framtid som draghund och t.om som ledarhund. Längtan till hösten är nu enorm. Dessutom kommer förhoppningsvis Mace att få debutera i tävlongssammanhang i slutet av hösten. Sommaren kommer handla om mina juridikstudier, valpbus och träning samt kommandoträning och sök/spår för Mace. Ser verkligen framemot en fantastisk sommar med hundträning tillsammans medMace och den ännu ej namngivne plutten. Livet leker för oss och jag ska undersöka möjligheterna att kanske satsa på väktarutbildningen uppe i Boden. Såvitt det inte blir polishögskolan.
 
 
 

Precis lämnat av uppfödare Jimmy vid tågstationen. Tack för två underbara hundar.
 
 
 
Lillen på äventyr

Påskhelg

Påskledigheten, eller snarare de röda dagarna då jag har skolarbete, fick börja med lite ledighet. Igår var vi och besökte folket i Ekeberg och Mace fick leka med greyhoundtiken Lola. Efter ett par timmar ute på vischan var Mace aningen trött och dämpad. Lite socialisering och lek det var precis vad Mace behövde. Mace skötte sig exemplariskt mot den äldre tiken och de umgicks så fint. Dock blev det inga bra bilder på det svartvita ekipaget. Båda lade i högsta växeln och jagade varandra på gården. Härligt att få se den lycka som sken i Mace's ögon när han fick springa riktigt snabbt med en hundkompis.
 
Efter en fartfylld gårdag följde en solig och härlig lördag. Mötte upp Hubbe, Hades som passar en hund under påskledigheten. Har beställt en ny dragsele och hoppas att den hinner användas någon natt innan säsongen är över. Dagarna börjar bli alltför varma och luftfuktigheten lite väl hög.
 

Mace och greyhoundstiken Lola under långfredagens race
 

 
Mace, Hades, Plisken och Hubbe
 

Drag- och miljöträning

De senaste dagarna har tyvärr gett oss ett väldigt fuktigt och varmt väder om kvällarna. För att variera dragträningen har vi under dagarna sysslat med miljöträning och lite parkour i form av hopp, kättra och stå på kabeltrummor. Nästa moment är att kunna stå och balansera på en trumma.
 
Men ikväll sjönk temperaturen lite och trotts det fuktiga vädret gav vi oss ut på en väldigt kort runda här hemma. Har dragit nytta av kaninpopulationen häromkring och försöker verkligen befästa ett "nej" och "framåt". mace förvånade verkligen ikväll genom att strunta i en kanin som plötsligt korsade vår väg. han kastade en snabb blick efter den, men ökade sen farten framåt. Direkt efter detta fick vi även lite skotträning eftersom någon i närheten fick för sig att smälla några smällare. Men min lille svarte prins brydde sig inte, utan fortsatte att föra oss framåt.
 
Nu ligger han och njuter av sin kalla kycklingvinge och själv ska jag slappa med dets enaste avsnittet ur Game of Thrones. Har förvisso redan tuggat igenom bokserien, men det kan vara spännande att se vilka ändringar man gjort i serien. Igår skickade Jimmy så gudasöta bilder och filmer på sina valpar han har nu. Har verkligen förälskat mig i den ena spjuvern.
 
 
Mace i sin nya lekpark
 
 
 
 
 
 

När livet ger dig citroner gör lemonad

Denna veckan har varit i det tuffaste laget. Hela min vardag har omkullkastats och jag har tvingats lägga om studieplanerna. Men istället för att gå ned mig, sura och gnälla över vad som hänt har jag bestämt mig för att tackla situationen på bästa sätt. Så jag faktiskt kan hålla mig kvar på banan och kämpa framåt mot mitt mål. Förbereder mig nu för en fruktansvärt tuff höst och vår men jag ska ge järnet för att klara detta. Jag är en kämpe och strider med alla medel jag kan för att nå mitt mål.
 
Även om den kvarvarande våren och kommande sommaren kommer bli väldigt annorlunda från vad jag planerat har jag gett mig tusan på att klara detta. Egentligen har mina framtidsplaner bara blivit lite omändrade. Imorgon lördag ska jag och en väninna till Rex för att äta och prata. Kommer kännas skönt att komma hemmifrån lite och träffa en person som inte är inblandad i studierna eller det rådande kaoset. När sådan här dyker upp längs livets stig är man verkligen tacksam för de verkliga vännerna man har.
 
Jag har bestämt mig för att ännu inte avslöja vad som kommer ske inom kort. Men det är något som kommer vara väldigt bra för Mace. Något han verkligen behöver. Sen Luna dog har det varit fruktansvärt tråkigt att tackas med hans matvägran. Detta är ett tufft beslut, men jag tror det kommer gynna honom.

Planer inför helgen

Vädrets makter står nu emot oss. Vilket resulterar i att dragträningen blir inställd. Här är det fuktigt och riktigt klibbigt, varm i luften. Nästan så man själv inte ens vill sätta foten utanför dörren. Mace bryr sig föga om värmen, men jag vill absolut inte sätta endragsele på honom och låta killen jobba i detta klimat. Istället lägger vi tid och fokus på annat nu. Sökträningen går framåt. Dock lite trist att det är mer än objekt som följer med oss hem. Det varma vädret drar med sig de hemska fästingarna. En stor nackdel med att bo som man gör i detta fuktiga, fästingtäta område. Här kan man t.om hitta fästingar efter en promenad genom staden.
 
Denna vecka ägnas vardagarna åt intensivstudier för att jag och Mace förhoppningsvis ska kunna ta helgen ledigt. Har planer på att lämna Karlshamn och åka och hälsa på uppfödare Jimmy. Mace skulle må bra av att få komma iväg och träffa andra huskies lite. Dessutom har Journeydogs valpar just nu så vi ska passa på att kela och leka lite med dem också innan vi åker hem igen.

Vem har tid att fylla år?

Så var återigen dagan D här, födelsedagen. Har knappt ens hunnit känna efter att det är den femte april idag. Sitter under ett berg av skolböcker och uppgifter som måste bli klara innan helgen är slut. Jag och några vänner hade planerat att ha en fest igår, men tyvärr tvingade jag ställa in den. Studierna har tagit så mycket energi och tid denna veckan att jag inte hade möjlighet att ta ledigt en dag för att fira. Istället satsar jag på studierna till 100% och firar den där födelsedagen lite senare. Men, har man aldrig firat så har det ju inte heller hänt.
 
Igår fick vi besök av pappa och lite senare kom Ina och Rurik förbi. Efter de besöken och efter att Mace hade lekt med Ririk var lillplutten så trött att han höll på att somna när han satt upp. Han slöt ögonen och gungade med huvudet och när han höll på att nästan välta slog han upp ögonen igen. Nästan som att han var så oerhört trött. Men vägrade somna.
 
Idag ordnade den snälla personalen i charkavdelningen på City Gross med extra stora köttben till Mance. Inte märgben, utan riktiga köttben på ca 500g styck. Det nästan lös ur ögonen på Mace när jag tog upp paketet och han fick ett. Nu har han att tugga på så det räcker precis hela nästa vecka. Sen lämnade även Ina av gott till honom i form av färskfoder och ben från rådjur. Bortskämd tycker vissa. Inte alls anser jag. Men istället för det alltför överslattade torrfodret Roya Canine och dylika välexponerade foder på marknaden, får Mace ordentlig, färsk föda.
 
Igår skickade jag mått till Robert på www.xatsus.se för att kunna få fram en perfekt, ny dragsele till Mace. Men det gäller att tänka framåt nu. I nuläget med temperatur och luftfuktighet under dagtid är det omöjligt att köra. istället får vi passa på att dragträna under sena nätter och det blir inte några jättelånga turer. Utan vi brukar hålla oss på några kilometer. Frågan är om man ska välja en som sitter riktigt bra nu eller en som är lite stor. Lillmannen växer så det knakar och snart kommer den nya selen vara förliten. Men i vilket fall tror och förväntar jag mig att selen jag köper nu ändå är förliten när höstsäsongen drar igång. Och om jag är nöjd med Xatsus selar från Rowerland kommer jag garanterat köpa därifrån igen. Eftersom Xatsus håller sina priser relativt låga och lite under vad andra webbutiker tar.

Tidig morgon i sökskogen

Idag var vi uppe med tuppen och gjorde oss redo för sökträning ute i skogen. Vilket var ett ypperligt tillfälle att prova Mace's nya sele. Den sitter perfekt och formar sig bättre runt kroppen än hans förra. Den kasar inte heller som den ljusblå ibland gjort, utan sitter stadigt och stabilt.

När förberedelserna var klara skickades lill-pluttet ut i skogen. Givetvis med mig efter i linans ände, eftersom jag inte tillåts släppa honom lös i skogen så här års. Mace var jätteduktig och hittade med enkelhet sina föremål (strumpor). Vi körde tre skick på olika ställen och han klarade alla galant. Tidigare har Mace alltid fått utföra sådant här arbete senare under dagen eller kvällen. Han verkade lite såsig i huvudet först, men det släppte sen. Lillkillen var väl morgontrött.

Träningen avslutades med lite lek med pingelboll. Försöker träna honom till att apportera saker jag kastar och inte bara springa runt själv med sina troféer. Han skötte det galant och kom med sin boll i utbyte mot en sökstrumpa. Resten av dagen blir ganska lugnt för Mace's del. Själv väntar skolarbete som måste bli klart idag för två andra ska färdas innan söndag. No rest for the wicked.
 
Imorgon väntar dragträning. Såvitt vädret inte ställer till det för oss.

 

Redo för arbete i sin snygga IDC beltharness från Julius K9

Snö i april

Under kvällen satt jag och skrev på arbetet när jag får ett meddelande från en vän som påstod att det snöar ute. Först trodde jag att det bara var ett dåligt skämt. dagen hade bjudit på fint, men blåsigt väder. Dock inget som skvallrat om att det skulle snöa. Men mycket riktigt dalade stora flingor från himlen. Dock var luften alltför varm, men snön lade sig på vissa ställen. Den kommer inte stanna kvar, utan lär försvinna inom några timmar. Men det blev ett glatt avbrott i arbetet eftersom jag och Mace genast skyndade oss ut i snön.

De senaste dagarna har väldigt mycket tid lagts på skolarbetet och jag känner att man inte hinner med alla vardagssysslor man vill få gjort. Nu på fredag väntar en stor fest uppe i prästslätten och jag har tagit lite ledigt i mitt hektiska schema för att kunna närvara. Blir dock ingen lång visit eftersom jag måste upp tidigt kommande dag. Livet som student är krävande, roligt, men krävande. Många gånger önskar jag det funnits mindre skolarbete att göra under helgerna. Men tyvärr lägger lärarna dem så de ska färdas under helger.

Längtar till sommaren när terminen är över och jag endast läser juridik. Väntar på att få hem en bok (Brottsprevention som begrepp och samhällsfenomen) innan veckan är slut.



 
RSS 2.0