Vårt första tassavtryck i bloggvärlden

Har tidigare varit en extrem motståndare till bloggar. Har helt enkelt inte önskat behöva befatta mig med dem. Så sitter man här och skriver det första inlägget i vad som nu är min blogg. Denna blogg kommer i första hand handla om olika former av hundträning. Men även tips gällande BARF och hur man på enkelt vis kan göra sitt egna spannmålsfria hundgodis.
 
Dagens träning på lydnadsplanen gick väldigt bra. Sen vi började träna inkallning med visselpipa istället för verbalt kommando, går det momentet mycket bättre. Skulle tro att sen Luna var valp tjatade jag nog ut ordet "kom" lite väl och tillslut vägrade den lilla damen att lyssna. Istället för att bråka började vi helt enkelt bara om med en ny signal, vilket fungerar mycket bättre. Får väl skryta lite med att hon klarade en perfekt ingång också idag. Ibland är hon otroligt duktig, men det inträffar bara när hon själv vill.
 
Dragträningen går vidare. Tyvärr blir det bara motionsklass för oss nu under den kommande tävlingen. Väglaget och vädret har ställt till det för oss, och gör det fortfarande. I denna stund dalar snön utanför. Hoppas verkligen inte att hela Skånedraget nu blir inställt. Vore väldigt tråkigt när jag planerat att detta ska bli vår debut på tävlingsbanorna.
 
Förra helgen var jag och lilla Luna och hälsade på Journeydogs kennel. Kan ju inte sticka under stolen med att jag verkligen är jättesugen på att skaffa en husky till. Det var jättekul att få träffa ägarna och deras hundar, som är av mer arbetande linjer. Får smyga lite med det. Men jag hoppas verkligen jag får möjlighet att välja en utav hanarna från deras nuvarande kull.
Givetvis älskar jag Luna, men aldrig mer en hund från utställningslinjer. Kämpar fortfarande med hennes foderallergi och jag är lite orolig över att hennes kropp inte kommer hålla så länge som jag önskar. Luna är stor, väldigt stor för att vara tik. Jag är därför lite orolig över hur hennes armbågar och höfter egentligen ser ut. Vill verkligen inte köra henne alltför hårt om det nu visar sig att hon faktiskt har belastningar. Ska undersöka möjligheterna att röntga henne, för att verkligen få det svart på vitt.
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0