Vintern står för dörren

Det är med ett leende på läpparna man nu möter luften utomhus iförd vinterkläder. Efter att ha dragits med en alltför lång sommar börjar det äntligen dra sig ned mot temperaturer som håller sig konstant under 5 grader. Även killarna märker tydligt på temperaturskillnaden och verkar ha "vaknat till liv". Så här den siste november sitter jag och funderar kring allt som ska göras i december. Veckorna fram till nyårsafton är fullspäckade, dock inte med roliga aktiviteter tillsammans med hundarna, utan studier. Min julaftonsmorgon kommer innebära glögg och skinkmacka framför datorn för att förbereda mig inför proven som infaller i mellandagarna. Det är med jullov kan jag titta i månen efter...

Istället gäller det att jobba som en galning så jag åtminstone kan få någon dag ledig till vila och hundaktiviteter. Jag har dock kommit efter i Rätten och Samhället och behöver verkligen en spark i ändan för att få klart det sista i den kursen. Nu håller jag tummarna för att vi ska å en snörik och vit december så hundar och matte kan få glädjas.

Dessutom, efter tolvslaget på nyårsafton är det ett helt år sen jag intog en droppe alkoholhaltig dryck, vilket har varit en del i omställningen i mitt liv. Jag kan inte påstå att jag direkt saknat rusdryck, men jag har märkt en stor skillnad i det sociala. Sen jag helt lade av blir man inte längre bjuden hem till vänner under festliga förhållanden. Vilket känns fattigt och konstigt samtidigt om att det är synd att alkohol är så pass accepterad i sociala sammanhang att man är "konstig" om man inte dricker.

Promenad i skogen

För att samla krafterna inför dagens studier gick vi en långpromenad i skogen och njöt i det fina vädret. Den senaste tiden har regnet avlöst vartannat och det känns som veckor sen man sist såg solen. Tanken var först att vi skulle dragtränat och haft fotografen Borwall till att ta riktigt bra bilder på grabbarna. Men det kommer garanterat fler heger med bra väder. Istället tog jag med min kamera och försökte få någon bild på grabbarna-bus. Mace var i vanlig ordning väldigt svår att få bra på bild, medan Phoenix är en riktig liten modell.
 
 
 
 
 
 

Det gäller att synas!

Nu när mörkret faller lite efter 16:00 på eftermiddagen gäller det att man är väl synlig ute. Reflexteckena jag designade och sydde själv av en avlagd reflexväst i vuxenskorlek kommer väl till pass under våra promenader. Jag blev så pass nöjd med resultatet att jag även sydde om ett par regnbyxor som var redo att kastas. Nu har även jag reflexer och syns kvällstid. Dessutom är byxorna perfekta som överdragsbyxor i detta blöta väder. När jag fotade hundarna i mörkret insåg man snabbt vilken skillnad en reflexväst verkligen gör.
 
Tidigt imorse samtidigt som solen höjde sig över staden promenerade vi ut och till vår stora lycka visade termometern 0. Nu går vi äntligen mot vinterns temperaturer.
 
 
Utan västarna vore hundarna väldigt svåra att se för medtrafikanter ute om kvällarna.

En söndagskväll på museet

Söndagens fotografering för Kristofer Borvall stod på Karlshamns museum och det var främst brudfotografering som stod på agendan. Resultatet blev lysande och jag tror vi alla fyra hade en kul stund innanför museets murar. Hade aldrig kunnat tro att jag skulle klä så bra i vitt.

Alltför ofta låter man någon i släkten fota bröllopsbilderna med sin vanliga vardagskamera, som ett sätt att spara lite på omkostnader. Vilket har fått bilderna ibland att mest se ut som något man tagit en vanlig onsdagskväll. Skulle det någonsin bli aktuellt för mig att vandra längs en altargång vet jag precis vilken fotograf jag ska försöka få till att ta bilderna. Oavsett kostnad. För de minnen bör bevaras både i hjärtat och i riktigt lysande foton.

 
 Alla bilder ägs av fotografen Kristofer Borvall, men tillåts visas här. Hemsida http://www.kborvall.se/
 

Vi drar igång!

Äntligen ser det ut som att sommaren släpper sitt fasta grepp och låter hösttemperaturerna ta över. Hundarna kommer må oerhört gott av att äntligen kunna börja dragträna ordentligt. Efter att precis ha kommit in från en kort liten uppvärmningsrunda känner vi alla tre oss sugna på att verkligen komma igång. Nu siktar vi på bra träning, inga skador på varken hundar eller förare samt kanonväder med kyliga morgnar och torrt väder.

MUSH-barf månadens tävling

Pojkarna bus är anmälda till månadens tävling hos MUSH där det kort beskrivs varför de urfodras med en barf-diet. De har tidigare aldrig anmälts till någon tävling, men det kan vara en kul grej. Bekanta er gärna med oss och rösta gärna på killarna för att de ska få ännu mer gott i frysen.
 
Länk
https://www.mushbarf.com/sv/barf-erfarenheter/siberian-husky-hund/siberian-husky/bekanta-dig-med-barf-tillsammans-med-mace-och
 
 
 
RSS 2.0